Τμήματα Γ' Λυκείου

Η τρίτη και τελευταία τάξη του Λυκείου καλύπτει έναν από τους πιο καθοριστικούς χρόνους στη ζωή των μαθητών. Εδώ απαιτείται η ύπαρξη του κατάλληλου υπόβαθρου από τις προηγούμενες τάξεις, όπως επίσης και πολλή διάθεση και κουράγιο για μελέτη. Παρόλα αυτά, στα Φροντιστήρια Μεθοδικό πιστεύουμε πως οι Πανελλαδικές εξετάσεις είναι μία δοκιμασία που μπορεί να αντιμετωπισθεί με μέθοδο και επιμονή. 

Γ' ΛυκείουΣτα Φροντιστήρια Μεθοδικό διαθέτουμε ολιγομελή τμήματα για την τάξη της Γ' Λυκείου, τα οποία ξεκινούν από το καλοκαίρι μετά τη Β' Λυκείου και καλύπτουν την εξεταστέα ύλη αρκετά νωρίτερα από τις τελικές εξετάσεις, ώστε να δίνεται η ευκαιρία στους φοιτητές να κάνουν συνεχείς επαναλήψεις και να ανακαλύπτουν τα κενά τους. Σημείο-κλειδί για εμάς είναι και η ψυχοσύνθεση των ίδιων των μαθητών. Μας ενδιαφέρει η προετοιμασία για της Πανελλαδικές εξετάσεις να γίνεται χωρίς άγχος και με σιγουριά για το μέλλον που έχει επιλέξει κάθε μαθητής. Στόχος μας είναι να δίνουμε διαρκώς υλικό και δουλειά στο σπίτι στους μαθητές από πληθώρα πηγών, ώστε να καλύπτουμε όσο το δυνατόν περισσότερο τα πιθανά θέματα που μπορεί να πέσουν στο τέλος. Αυτό δίνει στους μαθητές μας ένα αίσθημα σιγουριάς που εν τέλει επιφέρει την επιτυχία, ανεξάρτητα από τη δυσκολία των θεμάτων στις Πανελλαδικές. 

Μετά το πέρας τον εξετάσεων, ακολουθούν συνεδρίες με τους μαθητές και τους γονείς τους για την συμπλήρωση του Μηχανογραφικού Δελτίου και την καθοδήγηση σχετικά με τις σχολές που θα επιλέξουν οι ίδιοι.

 

Το πρόγραμμα για την Γ' Λυκείου έχει διαμορφωθεί έτσι ώστε να καλύπτει τις σημαντικές της απαιτήσεις:
 

Θετική Τεχνολογική Θεωρητική Γενικής παιδείας
Μαθηματικά Κατ. 4 ώρες Μαθηματικά Κατ. 4 ώρες Αρχαία Κατ. 5 ώρες Μαθηματικά 2 ώρες
Φυσική Κατ. 3 ώρες Φυσική Κατ. 3 ώρες Λατινικά Κατ. 2 ώρες Βιολογία 1 ώρα
Βιολογία Κατ. 2 ώρες Ανάπτυξη Εφαρμογών 2 ώρες Ιστορία Κατ. 2 ώρες ΑΟΘ (Επιλογής) 2 ώρες
Χημεία Κατ 2 ώρες ΑΟΔΕ 1 ώρες Λογοτεχνία Κατ. 2 ώρες

*Τα μαθήματα Γενικής Παιδείας αφορούν όλους τους μαθητές και των τριών Κατευθύνσεων